logo

Project Controller - Gemeente Zwijndrecht


Zwijndrecht -
Wil jij acteren binnen een dynamisch speelveld en de rechterhand zijn van de programmamanager en afdelingshoofd Ruimtelijke Ontwikkeling? Solliciteer dan nu bij de gemeente Zwijndrecht op de functie van Project Controller!


Project Controller
32 uur | Zwijndrecht

Wat ga je doen?

Je monitort het (tussentijdse) resultaat en kan ook op een hoger abstractieniveau de voortgang en risico's van de verschillende projecten beoordelen. Je beoordeelt het resultaat op basis van TGKIO, de aspecten Tijd (voortgang), Geld, Kwaliteit, Informatie en Organisatie. Als controller ben je de rechterhand van de programmamanager en afdelingshoofd Ruimtelijke Ontwikkeling. Je zorgt ervoor dat de verschillende beleids- en bedrijfsvoeringaspecten en het risicomanagement van de afzonderlijke projecten periodiek integraal worden besproken met de programmamanager en de opdrachtgever (afdelingshoofd Ruimtelijke Ontwikkeling). Je houd zicht op de vastgestelde koers (organisatie doelen), toetst zelfstandig de uitgangspunten van de verschillende projecten en hebt een onafhankelijke proactieve adviesfunctie. Bij een verschil van inzicht tussen jou en de programmamanager / opdrachtgever weet je welke escalatie meest effectief is.

In je dagelijkse praktijk zal je daarnaast regelmatig om tafel zitten met de planeconoom en de projectleiders van de diverse projecten. Tenslotte heb je een functionele relatie met de concerncontroller, die toeziet op het (rechtmatig, doelmatig en doeltreffend) functioneren van de organisatie.

Meer concreet verricht je de volgende werkzaamheden:

 • Je participeert in de stuurgroep Spoorzone, projectteams en collegiale overleggen
 • Je hebt periodiek overleg met zowel de project-, proces- of programmamanager als de ambtelijk opdrachtgever van het project (Spoorzone en andere projecten).
 • Als onafhankelijk adviseur kan je worden ingezet bij strategische gesprekken met partners of onderhandelingen met externe partijen.
 • Je beoordeelt onafhankelijk de betreffende grondexploitaties die zijn opgesteld door de planeconoom.
 • Je analyseert en beoordeelt de projectresultaten, de projectadministratie, budgetrapportages en (deel)planningen op alle aspecten die van belang zijn voor het behalen van de doelstellingen van een project.
 • Je hebt een pro-actieve rol en beoordeelt, naar aanleiding van de voortgangsbesprekingen en rapportages, de volledigheid van de risico-inventarisatie samen met de genomen en te nemen beheersmaatregelen die van invloed kunnen zijn op het projectresultaat.
 • Je beoordeelt de juridische en fiscale toets bij alle af te sluiten contracten (BTW, het BTW compensatiefonds en de Vennootschapsbelasting).
 • Vanuit je rol draag je bij aan de bestuurlijke planning & control cyclus. Je stelt samen met de programmamanager / projectleider de periodieke rapportages op.

Wat neem je mee?

 • Hbo of universitair werk- en denkniveau (bedrijfseconomische of bedrijfskundige achtergrond)
 • Kennis van BBV
 • Meerjarige aantoonbare ervaring met project control, projectbeheersing en programmamanagement in een gemeente én kennis van grondexploitaties en gebiedsontwikkeling
 • Gevoel voor besluitvormingsprocessen en ambtelijk – politieke verhoudingen
 • In staat om objectief en onpartijdig te werken
 • Stevige gesprekspartner, sterk in oordeelsvorming, analytisch, 'recht door zee' met overtuigingskracht
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en een vlotte pen

Wij zoeken iemand die de uitdaging aan gaat om vanuit je onafhankelijk, signalerende rol anderen in staat te stellen keuzen te maken. Daarbij gaat het natuurlijk om de inhoud, maar weet je ook mensen te binden. Dit vraagt van jou overzicht in het dynamische speelveld waarbinnen je acteert. De kansen en bedreigingen die je ziet, weet je, met rust en tact, adequaat en op programmatische wijze om te zetten in gevraagde en ongevraagde adviezen. Kortom, je bent een uitstekend (strategisch) adviseur!

Waar kom je te werken?

De afdeling Staf omvat de eenheden Ondersteuning, Control & Financiën en Advies en is strategisch adviseur en dienstverlener van de organisatie en het bestuur op het gebied van bedrijfsvoering. De afdeling voert regie op de zogenaamde PIOJFACH taken; Personeelszaken, Informatisering, Organisatie, Juridische Zaken, Financiën, Automatisering, Communicatie en Huisvesting / facilitaire zaken. Daarmee draagt de afdeling bij aan integraal werken (werken als één organisatie). Een aantal werksoorten is geconcentreerd in het Service Centrum Drechtsteden, de uitvoeringsorganisatie van de zeven Drechtsteden gemeenten.

Zwijndrecht heeft een ambitieus raadsprogramma, Krachtig Zwijndrecht. Om die ambities waar te maken gaat de gemeente in deze raadsperiode fors investeren in nieuwbouw- en herstructureringsprojecten, zoals de Spoorzone. Dit moet leiden tot meer en betere woningen, een prettige leefomgeving en een evenwichtigere bevolkingssamenstelling.  Tegelijkertijd, en in samenhang daarmee, gaat veel aandacht uit naar de aanpak van sociale problematiek, zoals armoede. In gelegenheidscoalities bestaande uit collega's van alle afdelingen zoeken we samen met onze partners en inwoners naar oplossingen. Ook jij levert daar vanuit je expertise een bijdrage aan!

Wat bieden we jou?

Je salaris is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring en is maximaal € 4.859,- bruto per maand (schaal 11 bij een werkweek van 36 uur). Aanstelling is in eerste instantie voor één jaar en bij voldoende functioneren voor onbepaalde tijd. Je beschikt als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Solliciteren of meer weten?
Je kunt direct online solliciteren door te klikken op de sollicitatiebutton. Reageer voor 14 maart 2019. Heb je vragen? Neem dan contact op met Peter de Nooijer, afdelingshoofd Staf, telefoon 078 770 3524.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Locatie:
Zwijndrecht
Meer informatie:

Heb je vragen? Neem dan contact op met Peter de Nooijer, afdelingshoofd Staf, telefoon 078 770 3524.

Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Project Controller bij Gemeente Zwijndrecht in Zwijndrecht inclusief CV via deze directe sollicitatielink.

 
 
Vacature geplaatst op 8-3-2019