logo

Business Developer - Provincie Zuid-Holland


Den Haag -
Als business developer ga je zoek naar de juiste “mix” van financiële middelen en bedenk je nieuwe financieringsconstructies. Ben jij op zoek naar een baan waar je je financiële kennis en creativiteit verder kan ontwikkelen? Grijp dan nu je kans.


Business Developer

36 uur | Den Haag

De provincie Zuid-Holland maakt optimaal gebruik van de mogelijkheid tot cofinanciering. Zo combineren we provinciale financiële middelen met die van kennisinstellingen en bedrijven om onze opgaven te realiseren. Zoals bijvoorbeeld de energietransitie. Als business developer ga je zoek naar de juiste “mix” van financiële middelen en bedenk je nieuwe financieringsconstructies. Ben jij op zoek naar een baan waar je je financiële kennis en creativiteit verder kan ontwikkelen? Grijp dan nu je kans.

Wat ga je doen?

In deze functie neem je deel aan de grote opgaven waar we als provincie Zuid-Holland voor staan, zoals de energietransitie en verduurzaming van de gebouwde omgeving. Om deze opgaven te realiseren werkt de provincie steeds vaker samen met andere overheden, kennisinstellingen en bedrijven om gezamenlijke initiatieven te realiseren. Hierbij nemen de financieringsconstructies steeds complexere vormen aan. Voorheen waren deze constructies voornamelijk zuiver publiek of privaat, nu is het steeds vaker een combinatie van private investeerders, publieke fondsen en/of subsidies. Dit maakt het financieel complexer, maar het biedt veel mogelijkheden voor het bedrijfsleven en overheden.

Met jouw financiële kennis en expertise kunnen we het bedrijfsleven in Zuid-Holland een financiële boost geven. Wanneer bedrijven willen investeren en er middelen nodig zijn, help jij ze door het analyseren van hun ondernemingsplan en business case en denk je mee over de vorm van financiering. Daarin vinden we het een uitdaging om creatief te zijn en tot nieuwe financieringsmogelijkheden te komen.

Ook voor onze projectleiders en behandelend ambtenaren gaat het om nieuwe vormen van samenwerken en financieren van hun opgave. Jij adviseert hen hoe financiële knelpunten van de opgave opgelost kunnen worden. Dit doe je samen met je collega’s binnen het team Centrum Expertise Externe Financiering (CEEF). CEEF bundelt de kennis van drie verschillende elementen tot één duidelijk pakket aan informatie:

 • Businesscases/private financiering;
 • Europese financiering;
 • Provinciaal financieel instrumentarium.

Je werkt op regionaal niveau samen met onze partners die een vergelijkbare dienst verlenen, zoals Invest-NL op Rijksniveau en InnovationQuarter op regionaal niveau. Met deze partners stem je af welke vraagstukken en opgaven er zijn en wie de lead neemt om hiermee aan de slag te gaan. Zo hebben we gezamenlijk gewerkt aan een project waarbij de grote kraanschepen in de haven van Rotterdamse op groene walstroom over zijn gegaan. Een project dat schone lucht voor tenminste 10.000 Rotterdammers heeft opgeleverd.

Welke werkzaamheden kan je verwachten?

 • Het analyseren van ondernemingsplannen van bedrijven en het kritisch bekijken van de maatschappelijke waarde. Hiermee maak je inzichtelijk welke initiatieven haalbaar zijn en tot financiering gebracht kunnen worden;
 • Het analyseren en inzichtelijk maken van het “verdienpotentieel” van publieke opgaven;
 • Het onderzoeken van nieuwe vormen van financiering voor ondernemers, kennisinstellingen en overheden;
 • Bijdragen aan de realisatie van cross-sectorale innovaties: het verbinden van innovatieve oplossingen uit verschillende sectoren;
 • Samenwerken met externe partners. Zoals met gemeenten, InnovationQuarter, andere provincies en het Rijk;
 • Het opbouwen van een intern netwerk door vraagstukken actief op te halen uit de organisatie;
 • Het ondersteunen van de beleidsafdelingen met de financiële vraagstukken die ze krijgen;
 • Het aandragen van interne mogelijkheden om financiering mogelijk te maken;
 • Het delen van kennis. Dit doe je door presentaties te geven aan collega’s van provincie Zuid-Holland, maar ook aan ondernemers en investeringspartners.

Wie ben je?

De verschillende opgaven vragen telkens om een andere aanpak en benadering. Daarom ben je goed in procesmatig werken. Je hebt een sterk analytisch vermogen, zodat je snel begrijpt waar en hoe je kan bijdragen aan een project. Hierbij kan je complexe vraagstukken opknippen, prioriteiten benoemen én structureren. Je zet hierbij je sociale vaardigheden en netwerk in.

Verder;

 • Beschik je over een universitair werk- en denkniveau in een financiële, economische richting;
 • Heb je affiniteit met de analyse van business cases;
 • Heb je minimaal drie jaar ervaring met financiële advisering, met name bij het bepalen van een passende financieringsvorm;
 • Heb je een goed gevoel voor onderlinge verhoudingen in een publieke omgeving;
 • Breng je structuur aan in complexe vraagstukken en kan je besluitvaardig optreden in discussies met je omgeving;
 • Krijg je energie van netwerken in de eigen organisatie en daarbuiten. Je neemt actief deel in projectgroepen en kan jezelf een passende rol toebedelen;
 • Ben je goed in plannen en organiseren.

Over CEEF

Het CEEF is pas een jaar operationeel en nu al met tien man en vrouw sterk. We mogen trots zijn op wat we al gerealiseerd hebben. Zo hebben we de financiële constructie voor Het Getijdencentrale Project op Getij Grevelingen ontwikkeld. Ook hebben we succesvol de subsidieaanvraag verzorgd bij de Europese Unie voor het European Local Energy Assistance (ELENA) project.

Door de complexere vormen van financiering wordt het voor projectleiders en behandelend ambtenaren moeilijker om de financieringsmogelijkheden voor de opgaven die zij behandelen goed te kunnen inschatten. Samen met de projectleiders en/of de behandelend ambtenaar achterhalen we wat de financiële knelpunten van de opgaven zijn en gezamenlijk zoeken we naar een optimale benutting van provinciaal geld in combinatie met externe financieringsbronnen. Indien nodig leggen we ook de contacten met externe financieringspartners.

Over de afdeling Financieel Juridische Zaken

De thuisbasis van de business developers van het CEEF is het team Business Financiën, onderdeel van de afdeling Financieel Juridische Zaken. FJZ bestaat uit vijf teams: Business Financiën, Concern Financiën, Financiële Informatievoorziening, Juridische Zaken en AO&IC.

De afdeling heeft zich het afgelopen jaar behoorlijk ontwikkeld in werkwijze en samenstelling. Dit komt door de invoering van projectmatig en integraal te werken. Zo werken we nu volgens opdrachten. Daarnaast zijn we volop bezig met de digitalisering van werkzaamheden en staan we open voor allerlei innovaties.

Wat bieden we?

Een afwisselende functie waarin je de volgende, uitdagende stap in je loopbaan kunt zetten. Daarnaast bieden we:

 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • Een maximaal salaris van € 4.959,40 bruto per maand (schaal 11) op basis van een volledige (36-urige) werkweek;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;
 • Een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 22,37% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra vrije tijd, studie of meer salaris;
 • Uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Zo kun je trainingen en workshops volgen bij de PZH Akademie, je laten inspireren door diverse gastsprekers of gebruik maken van je persoonlijk ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar.
 • Laptop en telefoon;
 • Het ABP Pensioen; goed voor later dus.

Over de provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland is met 3,6 miljoen inwoners de dichtstbevolkte provincie van Nederland. De unieke ligging aan zee en in de Hollandse Delta maakt dat de provincie van oudsher een belangrijke rol speelt in Nederland. Zij levert een forse bijdrage aan de economie met de haven van Rotterdam, de glastuinbouw in het Westland en de teelt van bollen in de Bollenstreek. Er studeren 74.000 studenten aan drie topuniversiteiten en elk jaar worden 2,4 miljoen toeristen verwelkomd die hier genieten van de zee en de duinen, gevarieerde polderlandschappen met historische dorpskernen en van moderne architectuur en toonaangevende musea. Al die bedrijvigheid en al die mensen maken ook dat de provincie voor een aantal uitdagingen staat. Hoe blijf je goed bereikbaar? Hoe ga je om met de schaarse ruimte en energiebronnen? Hoe blijf je innoveren en op kop lopen? De provincie Zuid-Holland werkt samen met medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners aan de beantwoording van dat soort vragen.

Contact

Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Jean-Christophe Spapens op 06-18309617.

Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure dan kun je recruiter Lauren Riethoff bellen op 06-50171507.

Sollicitaties of cv’s die door (tussenkomst van) Werving en Selectie bureaus worden ingediend, worden niet geaccepteerd. Acquisitie in de breedste zin van het woord stellen wij niet op prijs.

Locatie:
Den Haag
Meer informatie:
 • Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Jean-Christophe Spapens op 06-18309617.
 • Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure dan kun je recruiter Lauren Riethoff bellen op 06-50171507.
Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Business Developer bij Provincie Zuid-Holland in Den Haag inclusief CV via deze directe sollicitatielink.

 
 
Vacature geplaatst op 14-5-2020 11:57:25