logo

Financieel Adviseur - Gemeente Altena


Almkerk -
Wij zijn op zoek naar gedreven collega’s die samen met ons de schouders willen zetten onder het opbouwen van de grootste gemeente van Noord-Brabant (maar liefst 226,6 km2!). Maak jij met jouw kennis en/of achtergrond bij ons het verschil als financieel adviseur?


Financieel Adviseur

32 - 36 uur | Almkerk

Wij zijn op zoek naar gedreven collega’s die samen met ons de schouders willen zetten onder het opbouwen van de grootste gemeente van Noord-Brabant (maar liefst 226,6 km2!). Maak jij met jouw kennis en/of achtergrond bij ons het verschil als financieel adviseur? 

Wat doe je als Financieel Adviseur?

 • Je verzorgt de financiële advisering aan teams, management en bestuur. De nadruk ligt op financiële advisering in het ruimtelijk domein.
 • Je analyseert financiële informatie en onderzoekt oorzaken van afwijkingen tussen begroting, budget en realisatie op dit gebied. Je geeft op basis van bevindingen gevraagd en ongevraagd advies aan de budgethouders.
 • Je biedt ondersteuning bij de totstandkoming van begroting, jaarrekening en bestuursrapportages. 
 • Je toetst college- en raadsvoorstellen op financiële consequenties.
 • Je bouwt aan managementinformatie en doet voorstellen voor het ontwikkelen of het verbeteren van instrumenten die eenduidige stuurinformatie opleveren.
 • Je onderhoudt (pro)actief contact met je collega’s.
 • Je adviseert integraal, duidelijk, oplossingsgericht en in klare taal.   

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde financieel-economische opleiding op HBO/WO-niveau.
 • Je hebt kennis van BBV en gemeentefinanciën.
 • Je kunt lezen en schrijven met Excel.
 • Je beschikt over brede kennis van (financiële) systemen (ervaring met Unit4 is een pre).
 • Je beschikt over ervaring met ondersteuning bij de totstandkoming van begroting, jaarrekening en bestuur rapportages.
 • Je kunt zelfstandig en accuraat werken en je bent flexibel en proactief. Je bent een toegankelijke gesprekspartner die communicaties vaardig is in woord en geschrift.    

Wat bieden wij jou?

Een dynamische functie in een gedreven en enthousiast team van collega’s binnen een prachtige, open en flexibele werkomgeving. Je kunt rekenen op een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket, collega’s met humor en een flexplek op één van onze prachtige locaties. Wij investeren in de vitaliteit van onze medewerkers met volop ruimte voor eigen initiatief, het ontwikkelen van talenten en een optimale balans in werk en privé.

Je kunt rekenen op een salaris van maximaal € 4.406, - bruto per maand (Cao Gemeenten schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek. Aangevuld met een individueel keuzebudget van 17,05% wat je maandelijks opbouwt. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je het budget besteedt.

De gemeente kent flexibele werktijden, betaald ouderschapsverlof, aan- en verkoop van verlofuren, volop ontwikkelingsmogelijkheden en een vergoeding van reiskosten woon-werkverkeer. Daarnaast kun je gebruik maken van onze eigen Altena-academie waardoor je volop in ontwikkeling blijft.

De nieuwe gemeente Altena

Niets zo veelzijdig als werken bij een spiksplinternieuwe gemeente. Op 1 januari 2019 zijn wij gefuseerd uit Aalburg, Werkendam en Woudrichem en zitten vol ambitie. Qua oppervlakte zijn we de grootste gemeente van Noord-Brabant. Gemeente Altena heeft 21 kernen waarin ruim 54.000 mensen wonen en werken. We zijn bij uitstek een groene gemeente waar landbouw en natuur elkaar afwisselen. Maar, vergis je niet, in Altena ligt ook één van de grootste (reparatie)binnenhavens van Europa, is transport een belangrijke bedrijfstak en met het prachtige natuurgebied de Biesbosch en vestingstad Woudrichem zijn we ook voor de toerist een aangename gemeente.

De doorontwikkeling van onze jonge organisatie is een prachtige klus die op alle vlakken van de organisatie uitdagingen biedt. Wij zoeken talent dat zich thuis voelt in deze veranderende omgeving die voortdurend nieuwe mogelijkheden biedt. Zie jij het zitten om mee te bouwen aan het fundament van deze nieuwe gemeente, ontdek de gemeente Altena dan als werkgever.

Klinkt goed toch?

Twijfel jij niet langer en denk jij bij ons het verschil te kunnen maken? Solliciteer dan direct! Stuur je CV en motivatie vóór 9 juli 2020 in via de sollicitatiebutton op deze pagina.

Voor deze sollicitatieprocedure volgen wij de adviezen gegeven door het RIVM in verband met de Corona crisis. De eerste gespreksronde voor deze functie zal dan ook digitaal plaatsvinden via Microsoft Teams. Mocht je worden uitgenodigd voor een gesprek zal je van ons uitgebreide informatie ontvangen over deze werkwijze.

Voor vragen over de procedure of de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Erik-Jan van Genderen, teammanager Financieel Advies via 06-13247596 of via e.vangenderen@gemeentealtena.nl. Op www.werkenbijgemeentealtena.nl vind je meer informatie over de gemeente Altena.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Locatie:
Almkerk
Meer informatie:

Voor vragen over de procedure of de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Erik-Jan van Genderen, teammanager Financieel Advies via 06-13247596 of via e.vangenderen@gemeentealtena.nl.

Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van bij Gemeente Altena in inclusief CV via deze directe sollicitatielink.

 
 
Vacature geplaatst op 30-6-2020