logo

Adviseur Concerncontrol - Provincie Overijssel


Zwolle -
Ben jij de allround Adviseur Concerncontrol die met overtuiging directie, management en het bestuur van de provincie Overijssel adviseert zodat we in control blijven?


Adviseur Concerncontrol

Zwolle, 36 uur per week

Ben jij de allround Adviseur Concerncontrol die met overtuiging directie, management en het bestuur van de provincie Overijssel adviseert zodat we in control blijven?

Wat ga je doen?

Als adviseur van het team Concerncontrol & Advies geef je invulling aan de derde line of defence van de organisatie. Je zorgt samen met het management, de controllers, accountant en Rekenkamer Oost-Nederland voor de optimale beheersing van de organisatie en haar processen. Dit doe je door het aansturen en uitvoeren van de Verbijzonderde Interne Controle (VIC), het uitvoeren van onderzoeken binnen het brede control gebied en het geven van gevraagde en ongevraagde adviezen op initiatiefrijke wijze.

Je volgt de ontwikkelingen op het vakgebied van Governance, Risk & Compliance (GRC) en onderzoekt en implementeert instrumenten die passen bij onze organisatie. Je bouwt een netwerk op waarin je de provincie vertegenwoordigt. In de organisatie ben je een sparring partner voor management en bestuur. Je hebt kennis vanen interesse in control vraagstukken en hebt een duidelijke visie over ons house of control.

Je komt terecht in het team Concerncontrol & Advies waar je samen met twee collega's werkt aan het in control houden van onze organisatie. Je krijgt hierbij veel ruimte en verantwoordelijkheid om, naast de wettelijke taken, zelf initiatieven te ontplooien om de organisatie continue te verbeteren en uit te dagen om op een hoger niveau te komen. We zoeken een collega voor 36 uur per week.

Wat breng jij mee?

Als adviseur van Concerncontrol beschik je minimaal over een voor het werk relevant wo-diploma en heb je ruime ervaring bij de overheid of non-profit organisaties als adviseur of onderzoeker in een control rol. Bij voorkeur ben je ingeschreven als Registeraccountant. Je bent gewend om, in complexe situaties, scherpe adviezen te formuleren en te geven die een multidisciplinaire (integrerende) benadering vragen. Je bent vasthoudend in je standpunt en niet bang om een afwijkend standpunt in te nemen, ook tegen managers en bestuurders. Je bent in staat om tegelijkertijd ook goede werkrelaties op te bouwen met alle stakeholders in de organisatie en wordt door collega's benaderd om je deskundigheid en niet vanwege je functie.

Je hebt gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen en kunt goed in teamverband opereren waarbij je een voorbeeldrol inneemt. Je bent analytisch en hebt ervaring met het (zelfstandig) verrichten van onderzoek of audit. Je kunt out-of-the-box denken vanuit de behoefte van de (interne-) klant en helpt de klant met het formuleren van een voor haar acceptabele oplossing. Je kunt de reflex weerstaan om bij incidenten met nieuwe regels te komen, maar komt met andere oplossingen die effectiever zijn en juist de controlelast van de organisatie verminderen.

Wat bieden wij jou?

Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal €3.956,65 en maximaal €5.652,35 (schaal 12) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuzebudget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet.

Provincie Overijssel is beoordeeld als Beste Werkgever in haar branche. Jouw talenten en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je takenpakket stemmen we zo veel mogelijk af op jouw talenten. Ook zijn er veel mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen vanuit een Persoonlijk Ontwikkelbudget. We hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar je kunt flexwerken. Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl. Bekijk ook ons filmpje op YouTube https://youtu.be/ueMxLDuUP2I.

De provincie Overijssel is een compacte organisatie; transparant, professioneel en betrouwbaar.

Jouw plek binnen onze organisatie

Je gaat aan de slag bij de eenheid Bestuurs- en Concernzaken, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. De eenheid is de verbindende schakel tussen bestuur, organisatie, partners en de inwoners van Overijssel. Samen met jouw collega's draag je het profiel van de provincie Overijssel uit naar de buitenwereld. Een provincie met een eigentijds bestuur, die werkt aan een krachtige economie in een prettige en veilige leefomgeving.

De eenheid bestaat uit zeven teams: Leiding, Concerncontrol & Advies, Bestuur, Communicatie, Kabinet, Strategie en Ondersteuning. Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Meer informatie over deze vacature

Alle gesprekken zijn in Zwolle of online. Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal medewerk(st)ers van het team. Indien een fysiek gesprek door omstandigheden niet mogelijk is dan wel absoluut niet wenselijk is, dan kan de Provincie besluiten om het gesprek uit te stellen tot een nader te bepalen datum, dan wel via Skype, ZOOM of vergelijkbaar te laten verlopen. De Provincie zal daarbij tevens aangeven of en (voor zover mogelijk) welke gevolgen dit voor het verdere verloop van de procedure (zoals de planning) heeft.

Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen via het contactformulier.

Je kunt solliciteren tot en met 22 juli 2020 via het online sollicitatieformulier.

Voor in je agenda

  • Het 1e sollicitatiegesprek is op 29 juli 2020.
  • Het 2e sollicitatiegesprek is op 03 augustus 2020.
  • Het 3e sollicitatiegesprek is op 18 augustus 2020.

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Locatie:
Zwolle
Meer informatie:

Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen via het contactformulier.

Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Adviseur Concerncontrol bij Provincie Overijssel in Zwolle inclusief CV via deze directe sollicitatielink.

 
Vacaturenummer: 169523
 
Vacature geplaatst op 22-6-2020 16:36:12